Wij zijn Eric en Fairouz en wij hebben in november 2015 besloten dat wij ons niet meer gebonden willen voelen aan één plek. In plaats daarvan willen we ons graag verbonden voelen en daarom zijn we in 2016 de wijde wereld ingetrokken, richting Zuid-Oost Azië. Daar zijn we onder de naam We Are Digital Nomads gaan reizen en werken. We Are Digital Nomads is een locatie onafhankelijk creatief bureau dat zowel lokaal & internationaal als offline & online werkt. Na 13 maanden heel wat landen te hebben gezien en ook met veel nieuwe en internationale klanten te hebben mogen samengewerkt, zijn we weer terug naar Europa gekomen waar we ons de komende jaren zullen gaan bevinden.

Reis je alleen of samen met anderen?

We zijn partners in life en partners in work en delen dus veel met elkaar. Tijdens het reizen is het ontzettend fijn om iemand naast je te hebben met dezelfde mindset. Een must is het echter niet. We zijn veel gelukkige mensen tegengekomen die een digitale lifestyle erop nahouden en alleen reizen.

Waar ben je op dit moment?

We hebben ervoor gekozen om de komende 2 jaar als basis in Amsterdam te blijven en voor kortere periodes door Europa te gaan reizen. Over 2 jaar gaan we weer een langere reis maken met camper die we willen pimpen tot een reizend co-working space.

fairouz werken

Weet je al wat je volgende bestemming wordt?

Nee, we plannen niet veel van te voren maar Ierland en Portugal staan hoog op onze lange verlanglijst 😉

Wanneer is je leven als digital nomad begonnen?

In november 2015 hebben we onze mindset veranderd en een focus gelegd op wat we wilden gaan doen, namelijk reizen en werken tegelijkertijd. Vanaf dat moment is de bal gaan rollen en zijn we begonnen een plan te maken en hebben we voor onszelf doelen gesteld die we graag wilden gaan waarmaken het komende jaar.

Waarom heb je gekozen voor deze lifestyle?

De vrijheid om te gaan en staan waar we willen geeft ons een ontzettende energie boost. Het is een illusie dat mensen productiever zijn als ze van 9 tot 5 op een kantoor zitten. We hebben voor deze lifestyle gekozen om onszelf, maar ook de buitenwereld te laten zien dat je succesvol kunt zijn waar ook op de wereld als je maar een plan, actie en de balls hebt om het te doen!

Digital nomad Eric

Hoe zien jouw dagen er uit?

Dat ligt er maar net aan waar je bent. Opstaan in een bungalow op het strand in Thailand geeft een hele andere vibe en dus ook dagritme dan opstaan in hartje Hong Kong. Beiden hebben we ervaren en beiden vonden we geweldig. In Hong Kong was het flink aanpoten en maakten we dagen van 12 uur. Je gaat mee met het ritme van de plek waar je je op dat moment begeeft. In Thailand begonnen we vaak met een lekker ontbijt en koffie waarna we of een co-working space of een café opzochten om te werken. Rond zonsondergang zochten we meestal een lekker strandtentje op om te genieten van het uitzicht en ontspannen de dag af te sluiten. Soms zijn er dagen dat we niet werken en soms werken we een hele week aan een stuk door. Je bent aan het ondernemen, maar dan vaak op hele mooie plekken. Dit vakantiegevoel, ondanks dat je aan het werk bent is wat ons betreft is hét ultieme digital nomad gevoel!

Hoe verdien jij jouw geld als digital nomad?

Wij zijn een creatief bureau dat samenwerkt met andere creatieven om zo een volledig pakket te kunnen aanbieden aan klanten over de hele wereld. Zo werken we samen met SEO/SEA specialisten in Portugal, web developers over de hele wereld, een online marketeer op Bali en zelf doen we al het ontwerp werk + de gehele management van de opdracht. We vinden het belangrijk dat we de samenwerking aangaan met zo veel mogelijk (jong) talent die ook locatie onafhankelijk werken omdat we zo de kwaliteiten die wij niet hebben kunnen aanbieden aan onze klanten en we werken samen met mensen die dezelfde mindset hebben. Opdrachten variëren van volledig customized websites ontwerpen en bouwen tot aan boeken ontwerpen en een volledige huisstijl creëren.

Wat heb je daar voor gedaan?

Hard werken, veel netwerken en je online profileren. Zo beheren wij de Facebook groep Nederlandse Digital Nomads en hebben we een eigen website + social media waarin we graag laten zien wat we doen zodat we anderen daar ook weer in kunnen inspireren. Het is een dynamisch proces en dat is ook het leuke eraan. Nu we in Nederland zijn doen zich weer hele nieuwe kansen voor en willen we deze pakken, dan moeten we meebewegen met de markt.

we are digital nomads

Wat wil je graag zeggen tegen alle digital nomads to be?

Als je deze leefstijl wil nastreven moet je volgens ons allereerst LEF hebben om de keuzes te maken waar jouw hart sneller van gaat kloppen. Veel mensen vinden dat eng en blijven daarom zweven. Daarnaast moet je in ACTIE komen. Het komt je niet op een zilveren dienblad aangereikt. Het is hard werken en hard werken loont uiteindelijk altijd. Als laatste: Creëer inspirerende en hardwerkende mensen om je heen om mee te sparren en die jou weer dat stapje dichter bij jouw doel kunnen brengen.

 

Fairouz Kaddour en Eric de Waal
website: www.wearedigitalnomads.com
Instagram: www.instagram.com/wearedigitalnomads
Facebook: www.facebook.com/wearedigitalnomads

 

Meer ervaringsverhalen van andere digital nomads lees je hier.