Je wilt ultieme vrijheid hebben. Werken vanaf de mooiste plekken ter wereld.
Zelf bepalen wat je doet en wanneer je dit doet. In een goed klimaat verblijven
Je wilt digital nomad worden!
Dat doe je door aan de slag te gaan met onderstaande tips

Hoe heerlijk klinkt dat. De vrijheid hebben om zelf te bepalen wat je doet en wanneer je dit doet. Om te kunnen werken vanaf de mooiste plekken ter wereld. Nu de herfst in Nederland begint te vertrekken naar een lekker warm oord. Ik geef je een aantal tips als beginnende digitale nomade.

Werken als digital nomad

Digital nomad is geen beroep. Je kunt geen opleiding volgen die je leert om digitale nomade te worden.

De term digital nomad heeft geen eigen wikipedia pagina en staat ook niet in het woordenboek. Een vaste omschrijving is er niet voor. Maar digital nomad is het beste samen te vatten als iemand die online werkt, van achter een laptop, en zo locatie onafhankelijk zijn of haar geld verdient.

Spaargeld of inkomen

Om te kunnen reizen en leven als digital nomad en te kunnen werken vanuit het buitenland is het belangrijk om geld te hebben. Je kunt hier op 2 manieren voor zorgen.

Je kunt er voor zorgen dat je spaargeld achter de hand hebt. Altijd handig om het een tijdje vol te kunnen houden in het buitenland. Als je met jouw spaargeld een aantal maanden vooruit kunt in het buitenland hoef je niet bij de eerste beste hobbel die je tegen komt weer naar huis.

Daarnaast kun je zorgen dat je al online je inkomen verdient. Als jij al (voor een gedeelte) inkomen online binnen krijgt is dit natuurlijk ideaal! Zorg er voor dat je dit werk geheel locatie onafhankelijk kunt uitvoeren en je kunt vertrekken.

Als je nog moet beginnen als online ondernemer niks aan de hand. Hoe eerder je begint des te sneller zal je geld gaan verdienen. Dus ook al is je digital nomad leven nog toekomst muziek, start vandaag al met het opbouwen van een online inkomen.

Inspiratie nodig? Lees dit artikel over opbouwen van een locatie onafhankelijk inkomen of dit artikel over een passief inkomen verdienen  of dit artikel over werken en reizen tegelijk

laptop koffie telefoon

Kies een bestemming

Als beginnende digital nomad is het handig om eerst één plek te kiezen waar je graag heen wilt. Begin niet gelijk een planning te maken om in korte tijd de wereld over te reizen. Je zal jezelf hier mee uit putten. Het is moeilijk om dan in een goed werkritme te komen tijdens het reizen. Je hebt te veel reisdagen en je wilt te veel in een korte tijd zien om te wennen aan je nieuwe leven.

Zoek een plek waar je langer kunt en wilt verblijven. Zodat je echt kunt wennen aan je nieuwe leven en een goed werkritme op kunt bouwen. Als je eenmaal gewend bent kun je vaker van locatie wisselen. Maar dat blijft altijd een onderneming en vergt discipline om dan weer in het juiste werkritme te komen.

Als beginnende digital nomad kan het handig zijn om naar een plek te gaan waar veel andere digital nomads zijn. Zo sta je er niet alleen voor en ontmoet je sneller mensen die jou een handje op weg kunnen helpen in jouw nieuwe leven. Wel zo gezellig!
Bestemmingen waar je dan aan kunt denken zijn Chiang Mai in Thailand, Bali in Indonesië, Saigon in Vietnam of Medellin in Colombia.

Meer lezen over digital nomad hotspots? Vind hier de digital nomad hotspots in Europa en Azië of hier de hotspots in USA en Zuid Amerika.

Een andere handige site om te gebruiken bij het bepalen van je bestemming is NomadList. Je kunt hier alles vinden over digital nomad bestemmingen. Zoals kosten van levensonderhoud, hoe veilig het is, het internet, kwaliteit van leven, vrouwvriendelijkheid, homovriendelijk, gezondheidszorg, het weer en noem maar op. Alles wat jij graag wilt weten over een bestemming.

Let op de kosten

Als beginnende digital nomad is het handig om op de kosten te letten. Zodat je voor jezelf de tijd hebt om je hele nieuwe leven op te bouwen. Dat je niet direct terug hoeft te gaan naar Nederland bij de eerste hobbel die je tegen komt.

Het kan dan handig te zijn om een bestemming uit te kiezen waar de kosten van levensonderhoud laag zijn. Zo vliegt je spaargeld niet gelijk de eerste maand de deur uit.

Als je een bestemming wilt waar je het langer uit kunt houden met je spaargeld kun je het beste op zoek gaan naar een plek in Azië. Je kunt hier al rond komen van bedragen tussen de €600 en €800 per maand. Dat is inclusief je onderkomen. Dat klinkt toch heerlijk!

werken digital nomad cafe

Zorg voor contact met mede digital nomads

Het leven van een digitale nomade kan soms best eenzaam zijn als je alleen reist. Aan de andere kant van de wereld aan het werk op een mooi strand of in een café kun je je eenzaam gaan voelen. Je mist het sociale netwerk dat werken op kantoor met vaste collega’s bied.

Via Facebook kan je er voor zorgen dat je andere digital nomads gaat ontmoeten. Zodat je gezellig samen kunt werken of na je werktijd wat met elkaar kunt gaan doen. De facebookgroepen Digital Nomads around the World en Global Digital Nomad Network zijn hier erg geschikt voor.

Dingen online regelen

Zorg er voor dat je zo veel mogelijk van je zaken in Nederland online kunt regelen. Het is vervelend als je aan de andere kant van de wereld zit en je moet terug om iets te regelen.

Zorg er voor dat je zoveel mogelijk van je administratie online regelt. Dat je zo min mogelijk post ontvangt, maar dat je alles wat kan online ontvangt.

Voor de dingen die wel per post gestuurd worden kun je het beste een postadres regelen bij familie of vrienden. Zodat zij de belangrijke post voor je ontvangen en open kunnen maken.

Je kunt ook iemand machtigen die voor jouw zaken kan afhandelen waarvoor een handtekening nodig is.

Verder is het handig om te zorgen dat je belangrijke bestanden niet alleen op je laptop hebt, maar ook online. Mocht je laptop gestolen worden dan is het heel fijn als je op een andere manier bij je belangrijke zaken kunt.

Zet je belangrijke zaken bijvoorbeeld in Dropbox. Zodat je er altijd vanaf een andere computer of laptop ook bij kunt.

Ook handig om in je Dropbox een kopie van je belangrijke papieren te zetten. Zelf heb ik hierin kopieën van mijn paspoort, van de auto papieren, van mijn trouwboekje waar de kinderen in bij geschreven staan. Alles wat ik wel eens nodig zou kunnen hebben. Stel je paspoort wordt gestolen dan heb je in ieder geval nog een kopie online. Of er wordt naar andere belangrijke papieren gevraagd die je in Nederland hebt en niet hebt mee genomen. Altijd handig hiervan een kopie online te hebben!

hangmat lifestyle

Wil jij ook een digital nomad lifestyle?

Als jij ook een digital nomad lifestyle dan kan ik je aanraden om vandaag al te beginnen met de voorbereiding. Begin alvast met sparen. Begin alvast met het opbouwen van een online inkomen. Begin alvast met je zaken online te regelen.

Hoe eerder je begint des te sneller zal je een leven als echte digitale nomade kunnen leven.

Ik kan het je alleen maar aanraden! Stap uit de rat race in Nederland en ga leven in vrijheid! Ga nu al genieten van je leven zodat je niet hoeft te wachten op de toekomst.