De digital nomad hotspots liggen toch wel in Azië en ook Europa wordt steeds populairder. Maar wat als je nu eens buiten deze digital nomad comfort zones wil gaan? Eens de andere kant van de wereld wil gaan ontdekken? Waar moet je dan zijn?

De Wifi in Zuid Amerika is over het algemeen een stuk slechter dan in Azië. Ook in Amerika vindt je geen digital nomad hubs zoals je deze in Azië kan vinden. Maar USA en Zuid Amerika zijn te mooi om niet naar toe te gaan!

Een oplossing voor het Wifi probleem is het nemen van een lokale SIM kaart met een data pakket. Zodat je toch beschikt over internet. Stop deze SIM kaart in een sim lock vrije telefoon en maak er een hotspot van. Voilà je kunt aan het werk!

Zuid Amerikaanse steden voor Digital Nomads

Medellín, Colombia

Na Chili is Colombia het meest creatieve land van Zuid Amerika. De kosten voor levensonderhoud zijn niet hoog. Ik heb verhalen gelezen van andere digital nomads die in Medellín leven van het zelfde budget als wat ze uit gaven in Chiang Mai (Thailand). Tevens is het klimaat goed, het openbaar vervoer is goed, de infrastructuur en de gezondheidszorg. Het internet in Medellín is ook prima via de provider Claro.

Medellín is een veilige, gastvrije stad waar een grote internationale nomad gemeenschap zit.

medellin Colombia

Buenos Aires, Argentinië

Buenos Aires is een opkomende bestemming voor digital nomads. Er is een uitstekende internetverbinding en er zijn genoeg cafés waar je aan het werk kunt. Een goede plek to work hard and play hard! Er wordt tango gedanst op straat. Ze hebben er heerlijke steaks en het land is heel indrukwekkend.

Ook Buenos Aires mag als opkomende digital nomad stad niet ontbreken.

Buenos Aires

Amerikaanse steden voor Digital Nomads

San Diego, Californië

San Diego wordt door sommigen het digital nomad paradijs genoemd vanwege het zonnige klimaat het hele jaar door. Er komen vele digital nomads naar toe. Tevens is het de beste surfspot van het land.

San Diego

Austin, Texas

Een populaire locatie voor Amerikaanse internet marketing ondernemers. Maar Austin groeit ook gestaag als plek voor internationale digital nomads. Er zijn lange warme zomers en korte winter. Een ideale plek voor digital nomads die lange winters willen ontvluchten.

Austin

Kortom er zijn wel opkomende digital nomad hotspots in de Verenigde Staten en Latijns Amerika. Nog niet zo veel als in Azië en Europa, maar het is groeiend.

Daarnaast is er verder zoveel te zien en te ontdekken in de Verenigde Staten en Latijns Amerika dat een bezoek je zeker niet gaat teleurstellen! Het zal een schitterende onvergetelijke reis worden.

Ja, je zult misschien wat meer moeite moeten doen op sommige plekken om Wifi te krijgen of door middel van een lokale SIM kaart moeten zorgen voor internet om te kunnen werken. Maar je gaat er ook heel veel moois voor terug krijgen.

Dus stap uit je comfortzone en ga op ontdekking!
Laat je mij weten waar je bent geweest en hoe dat is bevallen?

Wil je weten wat de digital nomad hotspots van Europa en Azië zijn? Je leest het hier.