Wij zijn John en Jeanet, de digitale nomaden met een hoge standaard.
We reizen permanent de wereld over. Hebben een koophuis in Nederland dat we verhuren. En we begeleiden ondernemers met het creëren van het leven en de business die hen de vrijheid geven op ieder gewenst vlak. Zodat ook zij hun eigen KickAssLeven kunnen gaan waarmaken.

Reis je alleen of samen met anderen?

Wij reizen met z’n tweeën. John en ik zijn sinds 2006 samen, we hebben elkaar leren kennen in Oosterijk op vakantie. Vanaf dat moment zit het reizen er al in. Jaren lang reisden we ieder weekend in de trein 200km op en neer om elkaar te zien. In 2014 trouwden we in Hawaii en vanaf dat moment reizen we veel. Sinds eind 2015 kunnen we permanent reizen. In 2016 zijn we ‘officieel’ als digitale nomaden gaan leven.

Waar ben je op dit moment?

Op moment van schrijven zijn we in NL. Begin dit jaar waren we een kleine 3 maanden in Bali, daarna zijn we 3 maanden in Mauritius geweest. Volgende maand zitten we weer op een nieuwe locatie van september tot half december en half december gaan we weer langere tijd naar Bali toe.

jeanet wolf

Weten jullie al wat je volgende bestemming wordt?

Nog niet! We gaan over ongeveer 4 weken weer op reis maar hebben vaak geen zin om nieuwe huizen te zoeken en tickets te boeken. Maar het wordt toch eigenlijk wel tijd dat we er goed voor gaan zitten haha. Dat is het enige dat we niet leuk vinden aan het reizen, het uitzoekwerk vooraf 😉.

Wanneer is jullie leven als digital nomads begonnen?

Eind 2015, sinds John gestopt is met zijn vaste baan, reizen we veel. Eind 2016 hebben we ons huis verhuurd en zijn we non-stop op reis. Met 4 maanden per jaar in NL omdat dat (helaas) verplicht is als Nederlandse burger. Sinds 2015 kunnen we in ieder geval overal ter wereld aan het werk en leven we als digitale nomaden.

Waarom hebben jullie gekozen voor deze lifestyle?

Voor de vrijheid, de rust, het avontuur en het permanente gevoel van ontspanning. Omdat we graag iedere dag de rest van ons leven een vakantie gevoel willen hebben.
Iedere dag hard werken aan onze ambities, onze bedrijven doorlopend laten groeien én iedere dag een vakantie gevoel hebben, in zwembaden duiken en uitkijken op de zee en palmbomen is simpelweg ons ideale leven

digital nomad john

Hoe zien jullie dagen er uit?

We worden wakker zonder wekker, veelal uitkijkend op ons eigen zwembad, of op zee, maar net afhankelijk waar we wonen. We beginnen ontspannen met wat ochtendsport, een stuk wandelen met een podcast op, persoonlijke ontwikkeling en ontbijten. Daarna starten we met werken wat we vrijwel de hele dag doen. Geloof het of niet, we vinden het geweldig om dag na dag te werken en onze doelen te bereiken, we zijn heel ambitieus. We hebben een hoge levensstandaard. Wonen graag in villa’s met personeel, vliegen businessclass en houden niet van leven in hostels of van €20-30 per dag.

Bij die standaard, hoort een bepaald niveau van ondernemen wat we heerlijk vinden.

Tussen het werken door gaan we naar de gym, rijden we rond op de scooter – geen betere manier om landen te leren kennen op een scooter -, gaan we naar zee, verkennen we de omgeving, maken we een boottocht, halen we smoothies, gaan we duiken in een onderzeeër. Het kan alle kanten op.

Als we geen zin hebben in werken, dan werken we niet.  We leven ons leven geheel zoals wij willen, bepalen zelf hoeveel we werken, waar we werken en wanneer we werken. Altijd op blote voeten, in korte kleding en op een uitermate ontspannen manier.

Hoe verdienen jullie geld als digital nomads?

Wij coachen ondernemers die (ook) een hoge lat hebben in hun business en hun leven. We begeleiden hen bij het krijgen van het leven en de business die zij voor ogen hebben. Door heel praktische, resultaat gerichte coaching focussen we op het vergroten van de winst binnen hun bedrijf, het verminderen van de werkuren zoals gewenst en het neerzetten van hun bedrijf en leven zoals voor hen ideaal is. Zodat ze vrijheid kunnen ervaren op ieder gewenst vlak.

Dit doen we via skype, via email, via retreats in het buitenland (alleen op uitnodiging), via passieve producten, via membership modellen, via 1 op 1 coaching en via groepscoaching.

jeanet buiten zittend

Wat hebben jullie daar voor gedaan?

(daar vóór): Ik, Jeanet, heb altijd mijn eigen bedrijven gehad. Van mijn 18e tot 22e had ik een paardentrainingsbedrijf. In 2012 brak ik mijn rug en heb ik een ander bedrijf gestart. Dat begon met offline coaching maar is gaandeweg – bewust – omgevormd tot online coaching zodat het aan zou sluiten bij ons ideale leven.

John werkte tot en met 2015 als uitvoerder in de bouw voordat hij als zelfstandig ondernemer aan het werk ging.

(daar voor): We hebben vanaf 2015 coaches die ons verder helpen. Life coaches, business coaches, mensen die verder zijn dan wij. Zodat we blijven groeien. We hadden een vrijwel geheel offline bedrijf dat wij online wilden vormen. We hadden een net iets boven gemiddelde omzet welke we ver boven gemiddeld wilden laten groeien (en dan niet alleen de omzet, vooral de winst uiteraard). We hadden een heel helder idee wat we wilden met ons leven en onze business(es).

Alleen konden we een eind op weg komen. Samen met coaches konden we nog veel verder komen en ook nog eens veel sneller. En dat is exact wat we wilden. Daarom verzamelen we altijd de juiste mensen om ons heen en investeren we jaarlijks vele tienduizenden euro’s in onze eigen groei en ontwikkeling.

Bij dat idee dat we hadden van hoe ons leven en onze business moesten worden, hebben we een concreet plan gemaakt. En vervolgens ondernemen we de nodige acties, dag na dag na dag.

Wat wil je graag zeggen tegen alle digital nomads to be?

Maak een goed plan. Wat wil je? Hoe ziet je ideale dag eruit? Wat wil je verdienen aan winst uit je business? Waar wil je wonen? Welke avonturen wil je beleven? Hoe ga je dat voor elkaar krijgen? Beeld je goed in wat je wilt. Kom daarna uit je hoofd, uit je verbeelding, en maak er een concreet plan van. Schakel de juiste mensen in die jou echt verder helpen. En stop met wachten tot het perfecte moment.
Dat moment is namelijk een illusie. En voor je het weet is je leven voorbij 😉.
En download ons gratis 39 tips eboek welke je gaat helpen een succesvol digitale nomaden leven op te bouwen.

Geniet, plan, onderneem actie en bouw jouw eigen Kickassleven en Kickassbusiness. You’ve got this!

 

Meer ervaringsverhalen van andere digital nomads lees je hier