Werken vanaf een zonnige locatie. De hele wereld over reizen.
Zelf je leven inrichten. Bepalen wat jij doet, waar je dat doet en wanneer je dat doet.
Hoe zorg je voor een digital nomad lifestyle?

Hoe heerlijk zou dat zijn. Iedere ochtend relaxt wakker worden. In het land van jouw keuze. Doen wat jij wil en wanneer je dat wilt.

Digital nomads komen er steeds meer. Het internet biedt zo veel mogelijkheden! Je hoeft niet meer vast te zitten op kantoor in een 9 tot 5 baan. Je kunt je leven zelf gaan inrichten. Nu gaan genieten in plaats van later.

Locatie onafhankelijk werken

Digital nomads, oftewel digitale nomaden, doen online werk vanaf welke locatie ter wereld ook. Je kunt een werkplek kiezen die jou inspireert. Werken vanaf je eigen bank in je pyjama. Buiten werken als het mooi weer is, kan gewoon in je eigen tuin als je wilt. Of je zoekt een leuk café in de buurt uit waar se gratis Wifi hebben.

Het maakt niet uit waar je werkt als digital nomad. Je kunt je werk overal doen zonder van een vaste locatie afhankelijk te zijn. Van achter je laptop doe jij het werk wat nodig is.

Of je dat nu doet in je eigen huis in Nederland. Op een tropisch eiland. Binnen Europa of aan de andere kant van de wereld. Je kunt het zelf bepalen, Zo vaak van locatie wisselen als je zelf fijn vindt.

Een goede digital nomad locatie vinden? Gebruik de handige site Nomad List! Je kunt hier per locatie zien hoe geschikt deze is voor jou als digital nomad.

Productiever werken

Doordat je zelf kunt bepalen wanneer je werkt kun je de uren kiezen dat jij het productiefste bent. Sta je liever ’s ochtends om 6:00u op om dan te gaan werken, omdat het zo fijn rustig is en je klaar bent voor dat de dag voor andere mensen goed en wel begint. Of kies je er voor lekker uit te kunnen slapen. Heerlijk te genieten van je dag en je werk in de avonduren te doen. Allemaal geen probleem.

Zit jij aan de andere kant van de wereld en wil je weten hoe laat het bij jouw doelgroep is? Of om je social media berichten in te plannen op de juiste tijd voor jouw doelgroep?  Een handige tool hiervoor is Every Time Zone

Je bent niet verplicht om je te houden aan de Nederlandse kantoortijden. Je hoeft niet te werken tussen 9:00 en 17:00u. Maar kunt zelf kiezen wanneer je werkt en hoeveel tijd er voor nodig is.

digital nomad werken

 

Samen werken?

Als je denkt dat je als digital nomad nu hele dagen alleen moet gaan heb je het mis. Als jij houdt van gezelligheid kun je dat prima opzoeken. Er zijn in Nederland veel co-work werkplekken. Gebruik Seats2Meet en werk samen met andere gezellige en inspirerende mensen.

Of zoek een leuke workation op Het is een mix tussen werk en vakantie. Je bent samen met een gezellige groep mensen. Je geniet van de bestemming waar je bent en werkt ondertussen ook samen.

Er zijn ook verschillende facebook groepen zoals Global Digital Nomad Network of Digital Nomad Hubs zoals Hackers Paradise 

Digital Nomad Lifestyle

Een vrij leven is de ultieme droom van iedere digital nomad. Je hoeft je niet meer te houden aan een vastomlijnd kader. Doordat je kunt werken op je eigen voorwaarden en je leven kunt leven zoals jij dit wilt voelt het alsof je iedere dag vakantie hebt.

Het is anders als alleen maar reizen en vakantie vieren. Je zult ook je werk moeten doen. Maar als jij et zo kunt inrichten dat je ook tijd hebt om te genieten valt er zo veel te zien in de wereld. Je kunt blijven reizen zo lang je wilt, omdat je iedere maand geld verdient.

Als Digital Nomad ben je iedere dag in beweging. Iedere dag maak jij je eigen keuzes. Jij bepaalt wat voor werk je doet. Of je een bepaalde opdracht aan neemt of dat je het liever niet doet. Jij bepaalt hoeveel uur per dag je wilt werken. Hoeveel je wilt verdienen. Wat daar voor moet gebeuren. Jij kiest waar je werkt. Wanneer je dat doet. Jij bent de baas!

Het gaat er toch om dat je een leuk leven hebt? De dingen doet die jij graag wilt doen? In plaats van het leven te leven wat anderen van jou verwachten.

Met de digital nomad lifestyle kan het. Jij bepaalt jouw leven. Bepaalt wat je doet en met wie je dat wilt doen. Waar je dat doet en hoe je dat doet.

hangmat zonsondergang

 

Discipline

Discipline is onontbeerlijk voor digital nomads. Want zeg nou zelf, op een mooie bestemming is het leuker om op ontdekking te gaan, dan aan het werk te zijn. Bijvoorbeeld een mooie wandeling maken in de bergen, Op ontdekking gaan in een nieuwe stad of heerlijk aan het strand zitten als het mooi weer is.

Maar om je mooie reizen mogelijk te maken is het noodzakelijk om te werken. Plan voor jezelf dus echt tijd in om aan het werk te gaan. Zodat je kunt blijven reizen en genieten van je digital nomad levensstijl.

Maar er zijn ook mensen die geneigd zijn hele dagen door te werken. Voor die mensen is het belangrijk om ook vrije tijd in te plannen. Zodat je niet alleen maar aan het werk bent, maar ook tijd maakt voor de leuke dingen

Ook gaan leven als digital nomad?

Wil jij ook gaan leven als een digital nomad?
Weet jij nog niet hoe je online je geld kunt verdienen?
Zoek je inspiratie?
Lees mijn blogs als digital nomad reizen en geld verdienen of hoe je passief inkomen kunt verdienen

Zet zo snel mogelijk de eerste stappen om je leven als digital nomad waar te gaan maken. Blijf niet alleen maar dromen en lezen, maar ga ook doen! Alleen dan kun jij ook de wereld over reizen en ondertussen geld gaan verdienen.

Onderneem actie en neem verantwoordelijkheid. Alleen zo kun je bereiken wat je het liefste wilt.