Ik ben Jaro Broeklander, 24 jaar oud, geboren en getogen in Utrecht. Sinds 2 jaar reis ik samen met mijn vrouw ‘werkend’ rond. Ik als schrijver en vertaler, zij als animator en illustrator.

Reis je alleen of samen met anderen?

Ik reis samen met mijn vrouw en ons hondje, genaamd Banana

Waar ben je op dit moment?

Momenteel passen we op een huis in Orgiva, Spanje.

Weet je al wat je volgende bestemming wordt?

In Oktober gaan we voor twee weken naar Barcelona en daarna gaan we met de ferry naar Kroatië om daar drie maanden door te brengen.

laptop Jaro

Wanneer is je leven als digital nomad begonnen?

Januari 2015, toen ik mijn vrouw ontmoette. Zij was al aan het freelancen en bracht mij op het idee. Sindsdien werken we dagelijks samen aan een bureau ergens op de wereld.

Waarom heb je gekozen voor deze lifestyle?

Omdat ik erg van reizen houd. Mijn vrouw en ik vinden het allebei lastig om ergens te ‘settelen’. Door werken en reizen te combineren, hoeven we ons (nog) niet te settelen terwijl we wel aan onze toekomst werken.

Hoe zien jouw dagen er uit?

We staan erg vroeg op (6 uur), vervolgens kijken we een aflevering van een serie in bed (momenteel GOT) met koffie en ontbijt. Daarna maken we een lange wandeling met de honden. Van 8 tot 6 zitten we achter onze computer. Avonden houden we vrij en eens in de zoveel tijd nemen we een dag of twee vrij.

Jaro met hond

Hoe verdien jij jouw geld als digital nomad?

Ik als schrijver en vertaler, maar tegenwoordig ook als social media marketeer en website manager.

Wat heb je daar vóór gedaan?

Daarvoor heb ik een jaar vrijwilligerswerk gedaan in een hondenasiel in Spanje.

Wat wil je graag zeggen tegen alle digital nomads to be?

Geloof in jezelf en stel jezelf niet té moeilijke doelen. Het kost even tijd om op gang te komen als Digital Nomad. Ik ben nu zo’n 2 jaar actief, maar zeker het eerste jaar verdiende ik niet genoeg om rond te komen. Gelukkig verdiende mijn vrouw toentertijd al aardig veel, wat dit kon compenseren. Inmiddels zitten we nu op gelijke hoogte.

Websites: www.jarobroeklander.com en Www.dinosandteacups.ca

Meer ervaringsverhalen van andere digital nomads lees je hier

Jaro Dino's and teacups