Waar in Europa en Azië moet je zijn om te werken en leven als Digital Nomad?
Waar bevinden andere Digital Nomads zich graag?

Wat belangrijk is voor een digital nomad is dat er een goede internetverbinding mogelijk. De grootste voorwaarde om ergens te kunnen vestigen. Want als digital nomad ben je niet zomaar een backpacker of een reiziger. Je moet ook voorzien in je levensonderhoud.

Doordat je als digital nomad je geld online verdient heb je een goede snelle wifi verbinding nodig. Dat stelt nog wel wat eisen aan de plaats waar je je gaat vestigen.

Ik heb een lijst gemaakt van de beste digital nomad hotspots in Europa en Azië. Kies je plek maar uit!

Europese steden voor Digital Nomads

Europa is goed voor beginnende Digital Nomads. Dit omdat de steden georganiseerd zijn, de infrastructuur is goed en de veiligheid is hoog. Onderstaande steden zijn ware digital nomad hubs. Je kunt hier makkelijk in contact komen met andere digital nomads.

Berlijn

De Duitse hoofdstad is de meest populaire Digital Nomad hoofdstad van Europa. Het is een levendige stad vol creative mensen. In Berlijn is veel te doen. Je kunt er elke dag uit gaan en interessante mensen ontmoeten.  In Berlijn kan je je ook prima met Engels redden mocht je Duits niet geweldig zijn. Naar Europese maatstaven zijn de verblijfskosten en het eten goed betaalbaar. Alleen doordat de stad steeds populairder wordt bij digital nomads verandert dat snel. Het wordt steeds hipper en duurder. Berlijn is voornamelijk populair in de zomermaanden bij digital nomads.

Berlijn

Praag

De hoofdstad van Tsjechië is een mooie romantische stad. Er zijn veel coworking plaatsen. Over het algemeen is de Wifi in Praag heel snel. In ieder bar, café en restaurant hebben ze Wifi en zelfs in de tram. Verder heeft Praag heerlijk goedkoop bier. Tevens heeft Praag ook veel parken waar je heerlijk in het groen kunt zijn.

Praag

Budapest

De hoofdstad van Hongarije. Budapest wint steeds meer aan populariteit bij digital nomads. Het is nog wat goedkoper dan Praag, minder toeristisch en minstens zo mooi. Budapest heeft schitterende architectuur.
Er zijn veel coworking plaatsen in Budapest. De Wifi is er goed en snel.

Budapest

Barcelona

Voor digital nomads met een hoger budget is Barcelona een super stad om te verblijven. Een combinatie van geweldige natuur en het strand. In de zomermaanden is het erg druk met toeristen. Maar ook de overige maanden van het jaar is het klimaat prima. De Wifi is er prima. Je kunt er makkelijk in contact komen met andere digital nomads.

Barcelona

Lissabon

De hoofdstad van Portugal. Het weer is het hele jaar door goed. De kosten van levensonderhoud zijn laag. De Wifi is er goed. De lokale bewoners zijn erg vriendelijk.
Lissabon is een fijne inspirerende stad die snel aan populariteit wint bij digital nomads.

Lissabon

Aziatische steden voor Digital Nomads

Azië heeft veel te beiden aan digital nomads. Het eten is er goed, de kosten voor levensonderhoud zijn erg laag en het geeft een hele nieuwe ervaring qua cultuur en mensen.

Chiang Mai

Chiang Mai in Thailand is de populairste bestemming bij digital nomads over de hele wereld! Chiang Mai is perfect voor beginnende digital nomads. In Chiang Mai is een grote digital nomad community. Super dus als beginnende digital nomad om je daarbij aan te sluiten.  Chiang Mai is super goedkoop. Je kunt hier al lekker leven van zo’n €700 per maand. Het ligt in een mooie omgeving. Het internet is er prima. Chiang Mai is het hele jaar door warm.

Chang Mai

Ho Chi Minh

Ho Chi Minh ligt in Vietnam. Het internet is er razend snel en er bevinden zich veel digital nomads. Het weer is er super. Tevens wordt er goed Engels gesproken. Ook hier zijn de kosten voor levensonderhoud laag.

Ho Chi Minh

 

Bali

Bali is enorm populair bij digital nomads vanwege de lage kosten van levensonderhoud en de hoge kwaliteit van leven. Het is duurder als Thailnad qua levensonderhoud, maar nog steeds prima betaalbaar. De wifi is niet overal even goed, maar er zijn internetcafé waar prima internet is. Ubud is de meest populaire bestemming van Bali. Je kunt hier makkelijk in contact komen met andere digital nomads. Canggu is wellicht een beter en rustiger alternatief. De digital nomad community is hier groeiende

Ubud

 

Davao

Davao ligt op de Filipijnen. De Filipijnen is een fijne bestemming vanwege de zee en het strand. Ze spreken er perfect Engels. Ook hier zijn de kosten van levensonderhoud laag. Om deze redenen is Davao een goede stad om je te vestigen als digital nomad. De Wifi is er redelijk snel.

Filipijnen

 

Natuurlijk zijn er nog veel meer bestemmingen in Europa en Azië waar je terecht kunt. Maar je hebt nu een beeld van steden waar andere digital nomads heen reizen.

Waar wil jij graag heen? Wat is volgens jou the place to be in Europa of Azië?

Wil jij weten wat de digital nomad hotspots van de USA en Zuid Amerika zijn? Je leest het hier!